NaamAanbod
1.                     Soweco- Schoonmaakwerkzaamheden, twee personen, één dag, incl vervoer en mat.
-  Halve dag inpakwerkzaamheden bij Multipack max. 8 personen x 4 uur.
-  Verzorgen van een bedrijfsexcursie (ca. 2 u.) bij Soweco (max. 20 pers.) incl. hapje/drankje.
-  Verzorgen van gezonde hapjes op kinder-verjaardagsfeest, o.i.d.
-  Groenonderhoud, 2 personen, voor een dag, incl. vervoer en materiaal (periode nov. t/m. febr.)
-  Het maken van een gratis tuinadvies door afdeling werkvoorbereiding-
-  Gratis poffertjes bakken voor een maatschappelijke org., all in, voor ca.20 personen.
-  Schilderklusje, een dag, max 2 personen.
-  12 fruitmanden gratis (door onze fac. dienst samengesteld ) voor  zieken..
-  Beschikbaar stellen van vergaderzaal (incl. koffie/thee) voor maatschappelijke doelen, 6x per jaar
-  Eenvoudige klusjes uit te voeren door onze Techn.Dienst. 2 personen x  max. 4 uur.
2.                     Extend-  Workshop ‘Sociaal ondernemen met rendement’ (duur 2-3 uur), voor één groot bedrijf.
3.                     Sowecare BV100 uur naai/stoffeerwerk. Aanbod geldt alleen tijdens de Slingerbeurs van 12 april 2019.
4.                     TimberlandAlgemeen leveren wij mankracht. We denken daarbij aan ondersteuning in de ouderenzorg, renovatiewerken bij begeleid wonen, het renoveren van speeltuigen op kinderspeelplaatsen, begeleiden van schoolactiviteiten bijv Koningsspelen, activiteitenbegeleiding ouderen, maar ook werken bij een zorgboerderij om daar het terras of tuin te onderhouden, inpakken van de voedselpakketten bij de Voedselbank, Boekenbeurs. Noem maar op. Wij bieden deze mankracht aan voor volledige dagen, vanaf 8.30u/9.00u tot 16.00u. Dus geen halve dagen of een paar uurtjes. In ruil vragen wij enkel het ter beschikking stellen van de benodigde materialen en een lunch voor onze medewerkers, en een goede begeleiding. Het aantal beschikbare uren per jaar is 3500u. Elk project moet minstens voor 2 personen zijn. De maanden juli/Augustus en September doen wij geen vrijwilligerswerk.
Onze medewerkers zijn geen specialisten, maar steken graag de handen uit de mouwen.
5.                     Bolk Transport B.V.1. Opslag van een kleine partij goederen of een aanhanger/ voertuig voor de duur van een jaar.
2. Eenmalig gebruik onder kantoortijden van vergaderruimte tot 25 personen, incl. gebruik van professionele beeld- en geluidsinstallatie, koffie en thee.
3. Maximaal 50 gadgets (in overleg: bijv. pennen, keycords, andere opties).
4. Maximaal 50 gadgets (in overleg: bijv. pennen, keycords, andere opties).
5. Een presentatie over en rondleiding bij Bolk Transport, Plesmanweg 3. Maximaal 25 personen.
6. Eenvoudig transport in straal van maximaal 30 kilometer rondom Almelo.
6.                     Bibliotheek Almelo* een vergaderruimte incl apparatuur zoals beamer, laptop, geluid etc voor één dagdeel (ochtend, middag of avond
* expositieruimte
* cursus voor laaggeletterden. laagopgeleiden: oa Digisterker of Klik en Tik
7.                     Brandweer TwenteWij geven voorlichting op het gebied van brandveiligheid voor bedrijven, scholen, verenigingen
8.                     SESAMacademieWerkt uw organisatie met vrijwilligers en zoekt u organisatieadvies? Dan bent u bij SESAM academie, zelf ook een vrijwilligersorganisatie, aan het juiste adres.
Met de inzet van SESAM adviseurs is kennis en ervaring beschikbaar voor elke vrijwilligersorganisatie. SESAM adviseurs zijn experts op het gebied van bestuurlijke- en organisatorische vraagstukken:
Strategie
Organisatie
Coaching
Marketing en communicatie
Financiën
Fondsenwerving
Vrijwilligersbeleid
Interimbestuur
Begeleiden Burgerinitiatieven
Begeleiden Dorps-/wijkraden
9.                     De makelaar van Twente/ Van Ommen TaxatiesNader te bepalen
10.                  Wansink en PartnerWij kunnen u onder andere helpen met: uw administratie op orde brengen, startersondersteuning en begeleiding bij uw aangifte inkomstenbelasting. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Kom gerust bij ons langs op de Slingerbeurs.
11.                  Rabobank Noord en West Twente- Workshop storytelling (goed voor 4 matches):
Een goed verhaal, op het juiste moment, goed verteld, kan een wereld van verschil maken. Het kan inzicht geven, mensen in beweging zetten, aansporen, opluchten, verbinden en gedrag beïnvloeden.
Hoe komt dat? Wat is de magie van verhalen? Waarom is storytelling hot? Daar staan we in deze workshop bij stil. Samen gaan jullie ontdekken hoe je verhalen kunt inzetten voor jouw organisatie. De groep bestaat uit maximaal 4 verenigingen (totaal maximaal 16 deelnemers) door deze mix kunnen jullie elkaar ook inspireren en leren van elkaar.
Wanneer: dinsdag 18 juni
Tijd: 19.00 – 21.30
Locatie: Rabobank Noord en West Twente, de Werf 5 Almelo
- Eenmalig gebruik maken van vergaderruimte/faciliteiten tijdens openingstijden van ons kantoor in Almelo (goed voor 5 matches)
- Een artikel van één pagina in het ledenmagazine van Rabobank Noord en West Twente, de Dichterbij. Dit is goed voor één match.
12.                  Buil Ervarend LerenTeambuilding door middel van Buitenactiviteiten Samenwerken, betere communicatie, barrières overkomen en het onbewuste naar boven laten komen. Mensen zich gelukkiger laten voelen en succesvoller maken. Als de stip op de horizon duidelijk is kunnen nieuwe doelen gesteld worden.
Door Ervarend Leren als officiële effectieve methode duidelijk neer te zetten. Sociale veiligheid staat bij ons voorop. Iedereen krijgt de ruimte om zijn/haar inbreng te leveren. Dit zal concreet moeten benoemd worden tijdens de teambuilding sessie
13.                  ROC van Twente KappersopleidingEr worden 2 jonge moeders geknipt en gestyled tijdens de Slingerbeurs. 2 Studenten van ons gaan dit doen.
14.                  Twentse NoabersAdvies voor burgerinitiatieven in Almelo
15.                  Avedan Welzijn
Huttenland
We hebben van Huttenland elk jaar nog heel veel hout over. Het is hout wat prima te gebruiken is voor ruw timmerwerk, activiteiten, of kachelhout. Het kan opgehaald worden bij het Huttenlandterrein ( locatie volgt nog) op 22 augustus.
16.                  Donkergroen HengeloDonkergroen biedt 20 groene vak vingers voor 4 afzonderlijke dagdelen in de maanden januari en februari. Werkzaamheden in de buitenruimte door vakbekwame hoveniers.
Wij beschikken over een opblaasbaar lucht/springkussen in de vorm van een kasteel. Deze kunnen wij belangeloos ter beschikking stellen voor verenigingen en organisaties.
17.                  ZGT Almelo·Transport
·Uitleen technici bij klussen
·Advies en training brandpreventie
·Ruimte voor vergadering of meeting
·Advies huisvesting
18.                  Aveleijn dagbestedingInpakwerkzaamheden/kopiëren , voorlichting over bv verschillende doelgroepen, beperkingen etc. We hebben een lunchroom wellicht een lunch of iets in die trant, hapjes, taarten o.i.d.
Kleine klusjes zoals eenmalig klein tuinonderhoud denk aan snoeien/bermmaaien etc.
Op verzoek kunnen wij kijken wat wij kunnen regelen m.b.t. andere klusjes, t.z.t kunnen we nog concreter zijn.
19.                  Food ConnectZou u het ook zo heerlijk vinden om niet te hoeven koken en toch te genieten van vers, gevarieerd en lekker eten? Want soms komt koken er gewoon niet van: u heeft een drukke dag, bent laat thuis of het koken gaat u niet meer zo gemakkelijk af. Probeer dan eens de gerechten van Food Connect!
Wij verloten onder onze matches één volledig verzorgde middag bij Food Connect in Almelo. Deze zullen we houden op een dinsdag of donderdag van 14.00 - 16.00 uur. Hierbij kunnen 10 tot 30 personen aanwezig zijn.
Programma:
- Ontvangst met koffie/thee
- Presentatie Food Connect
- Rondleiding door het bedrijf
- Proeverij
- Quiz
20.                  Gemeente Almelo1. Uitleg pc aan bijvoorbeeld vrijwilligers door een ervaren medewerker van ict. In het stadhuis. 1 a 2 uur tot een dagdeel.
2. Schrijftraining en / of advies voor het schrijven van een brief van een ervaren schrijfcoach. In het stadhuis. 1 a 2 uur tot een dagdeel.
3. Advies aanvraag op het gebied van subsidie. Telefonisch of via afspraak.
4. Advies tekst schrijven website / persbericht door een medewerker van communicatie. Telefonisch of op afspraak in het stadhuis. 1 a 2 uur tot een dagdeel.
5. Gebruik van vergaderruimte stadhuis. 1 uur, of twee uur of 1 dagdeel. Bijvoorbeeld een groep van 5 tot 20 personen, voor het gebruik van een vergaderzaal in ons vergadercentrum (excl faciliteiten).
6. Gebruik Atelier (19e verdieping van het stadhuis). Voor bijvoorbeeld een groep van 5 tot 20 personen. 1 uur, of twee uur of 1 dagdeel. Voor een vergadering/uitzicht/als speciaal uitje). Excl faciliteiten.
7. Rondleiding stadhuis. Voor bijvoorbeeld een groep van 5 tot 20 personen. Eind van de dag en op bepaalde dagen (in overleg met facilitair medewerker bij een gemaakte match).
8. Gebruik bedrijfskantine. Bijvoorbeeld een groep van 5 tot max 20 personen, voor een (lunch) vergadering (eigen lunch meenemen of zelf betalen in de kantine van het stadhuis) en excl andere faciliteiten.
9. Advies m.b.t. Social Media door medewerker van communicatie. Telefonisch of op afspraak in het stadhuis. 1 a 2 uur tot een dagdeel.
10. Advies bij opstellen beleidsplan of actieplan incl. begroting door medewerker van financiën. In het stadhuis. 1 a 2 uur tot een dagdeel.
21.                  Biodanza 4 HealthLangs deze weg bieden wij workshops aan voor persoonlijke groei en ontwikkeling, versterking van groepsgevoel, persoonlijk welbevinden, gezondheid bevordering en teambuilding.
Mindfulness in beweging.
1 of 2 leraren geven les. De duur is in onderling overleg overeen te komen.
Afgestudeerde Biodanzadocenten aan de modelschool voor Biodanza in Antwerpen.
Een leraar is bijna afgestudeerd didactisch leraar, studerend aan de modelschool voor Biodanza in Milaan.
Specialisatie, Biodanza voor volwassenen en ouderen. Vanaf 2014 en 2016 praktiserend Biodanzadocenten.
22.                  Noaber BouwMachinaal timmerwerk totaal 40uur
23.                  Sacco kunstschilderIk ben Sacco van munster 57 jaar.Ik woon in Borne.heb veel hobby;s.Een hobby daar van is kunstschilderen dit doe ik al 15 jaar.ik schilder van alles(landschappen bloemen dieren stil leven vrolijke schilderijen)Ik geef ook workshops op locatie. En ik sta ook elk jaar op kunstmarkten om mijn kunst ten toon te stellen.
Beschrijving:
Ik bied tijdens de slingerbeurs workshops aan. Die geef ik dan op locatie. Van instanties die met mij een match maken.
24.                  Centrum AdvocatenWij geven juridisch advies op een van onze rechtsgebieden.
25.                  Carintreggeland* 3x Ruimte voor een overleg/ scholing
* 1x Scholing over dementie
* 1x vervoer van maximaal 6 personen binnen Almelo (met een busje)
* 3x kosteloos een kraam bij een markt (op een locatie van ons)
26.                  Talent Plus TwenteAfhankelijk van het aanbod van onze leden maken wij een pakket met aanbiedingen
27.                  Cycloon Post & FietskoeriersCycloon Post & Fietskoeriers biedt aan:
Gratis versturen van 250 stuks regionale post.
Fietskoeriers.nl biedt aan:
Gratis duurzaam en CO2 neutraal versturen van 10 pakketten.
28.Reclame Totaal BVTechnische ondersteuning op het gebied van Websites, Hosting en mail. En tevens hulp bij communicatie en marketing trajecten!
Ik wil een vereniging of stichting helpen met het realiseren van een professionele uitstraling, zowel online als offline.
Denk hierbij aan een restyling van de huisstijl en het realiseren van een professionele website.
De hoeveelheid uren die hier mee gemoeid zijn schatten wij in op 20 uur.
2 personen zullen werkzaam zijn gedurende deze periode.
29.Avedan / Vrijwilligers academie AlmeloOns aanbod volgt z.s.m.
30.Eshuis HoveniersWij bieden 2x een team van 2 hoveniers aan voor een halve dag (4 uur) tuinonderhoud (uitsluitend) in de maanden januari of februari 2020!
Ons aanbod is exclusief benodigde materialen, plantmateriaal en inzet van groot materieel maar inclusief afvoer en storten van het groenafval wat vrij komt gedurende het tuinonderhoud.
Tijdens de Slingerbeurs worden de vragers aangehoord en aan het eind van de Slingerbeurs worden op basis van behoefte en noodzaak twee partijen uitgekozen waarmee wij een match willen maken.
31.ROC van Twente/ Management AssistantInzetten gastdames, assistentie bij organisatie van evenementen, passend bij de Opleiding tot Management Assistant. In overleg uren/dagen.
32.Heracles Almelo- 5 x rondleiding in stadion van Heracles Almelo. Per rondleiding max 15 personen
- 6 x wedstrijdbezoek bij Heracles Almelo. Per afnemende partij zijn er max 10 kaarten beschikbaar. In samenwerking met Urenco. Later in overleg welke wedstrijd dit betreft.
- 1 x gebruik maken van veld voor eigen activiteit in stadion Heracles Almelo. Bijvoorbeeld voor een sportieve activiteit. Wel in overleg. Max 2 uur.
33.Stichting Onderwijs-begeleidingWij bieden onderwijsbegeleiding aan kinderen uit kansarme gezinnen (minder financieel draagkrachtig). De aanmelding van de leerling geschiedt meestal door leerkrachten en zorgcoördinatoren maar ook door andere partijen zoals de welzijnsorganisatie enz. Wij zijn actief op enkele scholen in Almelo en bieden daar ondersteunde begeleiding van een uur (basisscholen) of 1,5 uur (middelbare school) in groepjes van gemiddeld 5 leerlingen. Na aanmelding volgt een intakegesprek thuis waarna de leerling in een huiswerkklas wordt ingedeeld. De begeleiding wordt gegeven door studenten uit het HBO of het Universitaire onderwijs die de intrinsieke motivatie hebben om de kinderen echt verder op weg te helpen. Voor ouders met een kleine beurs is er subsidie. De resultaten zijn ronduit goed.
34.Beter WonenHand- en spandiensten door leken
Bijeenkomstruimte (circa 100 personen)
Advies op gebied van: schilderen, timmeren, inrichting keuken, toilet, natte cel.
Advies op gebied van: personeelszaken
Advies op gebied van: Financiële zaken
4 personen x 4 uur (x 4 matches)
35.Avedan Servicepunt Vrijwilligers / AlmelovoorelkaarDrie-gangen diner 'Kleurrijk Koken' voor uw vrijwilligers: Trakteer uw vrijwilligers op een luxe driegangendiner! De koks komen uit Turkije, Indonesië (Moluks), Afghanistan en Nederland. Elke maand heeft het diner een ander thema. Ontdek andere culturen middels hun keuken. Het diner vindt plaats in wijkcentrum De Driehoek aan de Jan Tooropstraat te Almelo. Wij stellen 2x5 diners beschikbaar. Datum: in overleg.
Tijd voor ontbijt: Een uitgebreid en smaakvol ontbijt, een goede start van de dag! Wij bieden uw vrijwilligers een ontbijt aan in wijkcentrum Eninver aan de Apollolaan in Almelo. Wij stellen voor 20 personen een ontbijt beschikbaar. Datum: in overleg.
36.Novel-TScience Shop verbindt ondernemende burgers, non-profitorganisaties, stichtingen en verenigingen met vakexperts en (student-)onderzoekers van de Universiteit Twente en Hogeschool Saxion. Door middel van onderzoek, advisering of koppeling met de juiste kennispartner stimuleren wij maatschappelijke innovatie, duurzaam energiegebruik, kwaliteit van wonen en werken en een gezond leefmilieu. Normaliter vragen we voor de bemiddeling een kleine vergoeding en deze komt tijdens de Slingerbeurs te vervallen
37.LowikbouwVakmanschap (schilderen, bestraten, electro, timmeren, loodgieter, installatiewerk, catering enz.)
38.Repair Café AlmeloRepair Café Almelo zet zich in voor kleinschalige projecten, initiatieven en instellingen die van sociaal belang zijn voor de stad. Onze expertise is technisch van aard en biedt ondersteuning in de vorm van de beschikbaarheid van 3 vrijwilligers gedurende 3 dagdelen.
39.Rotaryclub Almelo VanAdvieswerk
-conflicthantering, mediation
-social media
-juridisch
-bestuurlijk
-organisatie
Handjes
40.TMZ Het Meulenbelt* workshop feedback of assertiviteit van 2,5 uur voor maximaal 18 personen. Datum in overleg.
* vergaderruimte dag/avond in overleg.
* Maaltijd voor 8 personen plus het bijwonen van een avond activiteit ( muziek optreden )
41.Waterschap VechtstromenWaterschap Vechtstromen biedt op de Slingerbeurs 3 verschillende excursies aan. Een excursie duurt maximaal een dagdeel. Het maximum aantal deelnemers per excursie is 25 personen. Indien mensen slecht ter been zijn, kunnen er van te voren afspraken gemaakt worden over een aangepast programma.
Excursie naar De Doorbaak.
Excursie naar het Kristalbad.
Excursie naar een zuivering in overleg.
42.Groene opleider/taxiTaxi 2 x ritten met 2 a 3 bussen ( 300 ,- euro )
2 opleidingen entree toets rijbewijs van 350,- euro per stuk
43.Stichting de VerhalenkraalWij willen graag deelnemen aan de Slingerbeurs om de Vertelkunst meer bekendheid te geven.
Beschrijving:
Een workshop vertellen
44.Omroep AlmeloZendtijd bij de lokale omroep
Wij bieden reclameruimte aan op de kabeltelevisie AAVISIE aan niet-commerciële bedrijven of idieële instellingen. Bijvoorbeeld om bekendheid te geven aan een jubileum of een campagne e.d.
Verder bieden wij zendtijd aan: in tien achtereenvolgende maanden, 1x per maand een uur. Techniek wordt door ons verzorgd
45.De Twentse ZorgcentraEen vergaderruimte inclusief, beamer, scherm, geluidsapparatuur. Te reserveren op een ochtend/middag in overleg .
46.De beste EHBO doosVerband materialen ter beschikking stellen voor het goede doel.
47.Praktijk voor Dieet- en Voedingsadvisering- kruidenworkshops: levendige, interactieve kennismaking met kruiden voor elk moment van de dag. Met aandacht voor smaakvoorkeuren en combinaties. De workshop is geschikt voor groepen van 6- 12 personen ( 15 is maximaal)
- Druckwerk: praktische en up-to-date informatieve workshop over de zorg voor onze darmen.
- wat de beursvloer ons brengt
48.Rode KruisWorkshop Reanimatie 8 personen
Workshop kinder EHBO (volwassenen) 8 personen
Workshop EHBO aan kinderen (kinderen) 8 personen
49.RIBW Groep Overijssel- Pannenkoeken bakken tijdens de inloop in Wierden (1x wordt dit aangeboden, het zal plaatsvinden op een vrijdag vanaf 11:00 uur, 5-10 personen)
- Workshop teambuilding (Wordt 1x aangeboden, dag, tijdstip, plaats en aantal personen is in overleg)
- Workshop collage maken. Dit zal op een SRH, Systematisch Rehabilitatiegericht handelen, manier gebeuren. (Wordt 1x aangeboden, dag, tijdstip, plaats en aantal personen is in overleg)
- Kwaliteitenspel (Wordt 1x aangeboden, dag, tijdstip, plaats en aantal personen is in overleg)
50ROC van Twente, versneld Marketing & CommunicatieEen groep van ongeveer 5 studenten van de 1-jarige versnelde niveau 4 opleiding Marketing & Communicatie kan in de periode van half november 2019 tot half maart 2020 ongeveer 4 klokuren per week een evenement organiseren. Een evenement zoals een personeelsuitje, klantendag, seniorenbingo/ disco, escape room, (onderdeel van een) festival, open huis, een dagje uit met klanten/ cliënten, enz, enz
Prikbord
NaamAanbod
1.      Meijer MediationWorkshop (onderlinge) communicatie voor een team/bestuur.
De focus zal worden gelegd op wat is de eigen invloed op de communicatie en hoe zit je vaak gevangen in je eigen oude beelden/patronen.
Het gaat dan om een workshop van ongeveer 2 ½ uur, voor een groep van 5 tot ongeveer 12 personen.
2.      De knutseltreinKnutselen met foamklei. Geschikt voor zowel kinderen als ouderen
Wij knutselen met kinderen en volwassenen. De doelgroep kan van kleuters tot volwassenen zijn. Ook met beperking
3.      Praxis Almelo50 blikken verf diverse kleuren
4.      Overview Coach Professional OrganizerWorkshop "Zin in Opruimen".
In deze workshop leer je de beginselen van organizen. Organizen is méér dan opruimen. Het geeft je een structuur waarbij je veel gemakkelijker keuzes kunt maken en focus houdt. Of je nu aanloopt tegen rommel of een teveel aan spullen, of misschien wil je achterstallige post of administratie wegwerken. Natuurlijk is er in de workshop ook aandacht voor hoe je opruimen leuk kunt maken én hoe je het vol kunt houden.
De workshop is interessant voor particulieren maar ook voor professionals die in gezinnen of situaties te maken hebben met chaos in huis en hoofd.
Datum: in overleg, overdag een ochtend of middag Aantal workshops: 2 x Duur workshop: 2 uur Aantal deelnemers per workshop: maximaal 10 personen Om de workshop te kunnen geven heb ik een ruimte nodig met voldoende stoelen (en tafels) en een beamer met scherm.

Graag verneem ik jouw motivatie om deze workshop te matchen!
5.      Leo Borggreve schilders3x maximaal 1,5 uur advies over schilderwerk
6.      Klantgericht trainenEén training klantgerichtheid / jezelf presenteren van circa 3 uur op een ochtend, middag of avond.
7.TheBrainbox4 x 2,5 uur advisering bij fondsenwerving