Mantelzorg Almelo onthaalt mantelzorgers op een heerlijk avondje

 In Matches

Ontspannen, genieten en lachen

Even niet zorgen. Gewoon lekker een ontspannen avondje uit en nergens aan moeten denken: het staat bij tal van mantelzorgers hoog op de verlanglijst. Dat was ook precies waarmee Mantelzorg Almelo woensdag 7 november tal van mantelzorgers verraste. Een hapje, een drankje, muziek en een lachcursus. Voorafgegaan door maar één toespraakje van de wethouder die zijn bewondering uitsprak voor al die mensen die zich dagelijks ontfermen over een partner, kind, familielid, vriend of kennis.

Ieder jaar is in november de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg, en Mantelzorg Almelo grijpt die gelegenheid altijd aan om iets bijzonders te doen. De locatie is iedere keer anders, het programma ook. Dit jaar was de bibliotheek aan het Baken het trefpunt en werden mantelzorgers onthaald op een ontspannend avondje even weg van huis.

Voor de hele zaal en masse mee kon doen aan een cursus lachen, sprak wethouder Eugene van Mierlo het gezelschap nog even toe. Hij stond nog even stil met het plotse faillissement van de Stichting Informele Zorg Twente en zijn onverwachte besluit om de ondersteuning voor mantelzorgers toe te vertrouwen aan stichting De Klup Twente en niet in te gaan op het aanbod van commerciële zorgaanbieders. ‘De Klup Twente is een ideële organisatie, voor en door vrijwilligers en dat is wat we als stadsbestuur belangrijk vinden. Dat gemeenschapsgeld daar terecht komt, waar het voor is bedoeld’, aldus van Mierlo.

De wethouder onderstreepte ook nog maar eens hoe belangrijk mantelzorg is – maar ook de goede ondersteuning van mantelzorgers – die Mantelzorg Almelo biedt. ‘Ik weet uit persoonlijke ervaring hoe belangrijk dat is’, hield Van Mierlo het gezelschap voor. ‘En de inzet van u allemaal is onmisbaar. Ik heb respect voor iedereen die mantelzorg verleent en respect voor u. Mijn bewondering voor wat u doet is groot. Geniet van vanavond, het komt u toe.’

Dat laatste lieten de mensen zich geen twee keer zeggen. Er werd met genoegen gepeuzeld van de hapjes en genoten van een drankje en swingende muziek. Daarna werd het ‘serieus’ lachen met een lachworkshop van de Lachwinkel. En dat was voor de deelnemers aan de Dag van de Mantelzorg toch wel even wennen, bekende Marian Spoor. Maar uiteindelijk? Werd er gelachen, gezongen en gedanst en ‘Was het echt heel erg leuk!’

Mantelzorg Almelo kon haar mantelzorgers onthalen op een fijne avond dankzij de bibliotheek Almelo die de ruimte beschikbaar stelde èn zorginstelling Aveleijn dat zorgde voor lekkere hapjes. Beiden (bibliotheek en Aveleijn) deden Mantelzorg Almelo dat aanbod op de Slingerbeurs Almelo.

Recente berichten