ETC Nederland zet zich in voor De Gravenruiters Almelo

 In Matches, Nieuws

Van de weg af gezien is het een opvallend gezicht bij De Gravenruiters. Wat is dáár aan de hand? Er lopen mensen met witte pakken op het terrein. Dan denk je al gauw aan asbest of iets dergelijks, maar nee, deze witte pakken hadden daar niets mee te maken.

De Gravenruiters is een stichting voor mensen met en zonder beperking die onder professionele begeleiding kunnen paardrijden. Voor grote klussen maakt zij gebruik van extra hulp, zodat dingen mogelijk gemaakt worden die zijzelf niet kunnen realiseren.

Vorig jaar is het karakteristieke witte gebouw Pandarosa afgebroken en vervangen door een nieuw overdekt onderkomen, geschonken door Dura Vermeer. Een wens van de Gravenruiters is om dit onderkomen te schilderen in ‘Gravenruitersblauw’. Daarnaast kan ook de houten opslagruimte weer een kwastje gebruiken. Voor de verf en materialen was tijdens de Slingerbeurs al een match gemaakt met Mulder Vastgoedonderhoud, vertelt Niek Steenhagen, bestuurslid. Bij de levering van de verf werd ook deskundig advies gegeven over de te volgen werkwijze. In z’n totaliteit een karwei voor twee dagdelen. En dit blijkt nu een perfecte klus te zijn voor ETC Nederland. Zij zijn als bedrijf halverwege het jaar 2017 bij de Slinger Almelo Supporting Partner geworden en zochten een klus waarbij ze hun medewerkers konden inzetten. ETC Nederland heeft maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel en vindt het belangrijk dat ook de medewerkers actief betrokken worden bij de samenleving, aldus Remco van Ham, manager Human Resources&Administration. Hij was dan ook blij verrast dat zich, na een interne oproep, 20 vrijwilligers hadden aangemeld uit zowel hoog- en middenkader als van de werkvloer.

Op dinsdagmiddag 23 januari arriveert de eerste ploeg van ETC Nederland. Een afvaardiging van het bestuur van de Gravenruiters is ook aanwezig. De taken worden verdeeld want er komt nog een klusje bij. Door de storm van 18 januari heeft de grote tent schade opgelopen. Gelukkig staan de werkzaamheden voor deze dinsdag en donderdag gepland en kunnen die reparaties meteen worden meegenomen. De samenwerking is perfect. De Stichting Gravenruiters zorgt voor de koffie en ETC Nederland voor de saucijsjes en de appelflappen. Er wordt flink doorgewerkt, een medewerker van ETC Nederland laat weten: ‘ik ga niet eerder naar huis, dan dat de verfklus is geklaard, desnoods blijf ik een uur langer.’

Donderdag 25 januari neemt de tweede ploeg medewerkers van ETC Nederland het over. Ook nu is er weer een afvaardiging van het bestuur van de Gravenruiters aanwezig, waaronder de voorzitter Peter van Heteren. En weer wordt er goed samengewerkt. De klus wordt naar volle tevredenheid uitgevoerd. Hier is sprake is van een zeer geslaagde match getuige ook de foto’s.

Recente berichten