Nieuwsbrief Oktober 2018

 In Nieuwsbrief

NIEUWSBRIEF DE SLINGER ALMELO

OKTOBER 2018
De Slinger Almelo neem afscheid van Anita Oostendorp.
Helaas heeft het Slingerteam direct na het zomerreces afscheid moeten nemen van communicatie medewerker, Anita Oostendorp.
Heel jammer voor ons, heel fijn voor haar; Anita gaat een opleiding volgen en daarnaast 3 dagen per week stage lopen.
We waren heel blij met haar inzet van het afgelopen jaar. Ze heeft er onder andere voor gezorgd dat de berichtgeving op de website en op Facebook up-to-date bleef en was een hele fijne, gedreven en gezellige collega.
Zo iemand zoeken we nu weer!! Dus als jij jezelf herkend in onderstaande vacature, aarzel dan niet contact met ons op te nemen!
We willen Anita hartelijk danken voor het afgelopen Slingerjaar en wensen haar heel veel succes en goeds toe in de toekomst! We zullen je missen!
ETC medewerkers helpen De Wonne

Op dinsdag 5 juni was het druk in de tuin van De Wonne. Vijf medewerkers van ETC hielpen ons bij het wieden van onkruid, het schoonmaken van de tegelpaden en het lakken van de houten bank. In meerdere opzichten werd het een stralende middag. De zon gaf zijn stralen en warmte, met ons zevenen genoten we en werkten we gestaag door zodat het resultaat zonder enige twijfel gezien mocht worden!

Ook was het een feest om te delen wat onze Wonne is, wat we hier doen en wie er wonen!

Dankbaar zien we terug op deze mooie samenwerking en plezierige middag.

Vacature medewerker communicatie!
Werkzaamheden:
De medewerker communicatie zorgt dat de matches van De Slinger Almelo omschreven en gepubliceerd worden en helpt mee om de zichtbaarheid van De Slinger te vergroten. U zorgt voor bekendheid van bijeenkomsten en evenementen en heeft contact met diverse kranten en legt contacten met verschillende media. Ook bedenkt u nieuwe vormen van PR en actief beheer van social media. De taken zijn:
  • Bezoeken van matches op de dag van uitvoering
  • Verzorgen van publicaties over matches tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties
  • Bijhouden website
  • Bedenken van publiciteitsacties en plaatsen op o.a. social media
Functie eisen
  • Relevante werkervaring (HBO niveau)
  • U kunt zich uitstekend uitdrukken in woord en geschrift
  • Bekend met zakelijk gebruik social media
  • U bent creatief en kunt goed samenwerken
  • U kunt werken met MS Office

Match Waterschap Vechtstromen met De Slinger Almelo

Tijdens de Slingerbeurs heeft het team van De Slinger een match gemaakt met Waterschap Vechtstromen. Omdat er een aantal nieuwe bestuursleden zijn leek het ons een goed idee samen een activiteit te ondernemen, de keus was snel gemaakt, we gaan wandelen in De Doorbraak!

Na een valse start (een aantal mensen stond bij het verkeerde startpunt) waren we uiteindelijk allemaal bij informatieboerderij Peeze in Bornerbroek waar we ontvangen werden met koffie en thee. Onze gids vertelde over het werk van het Waterschap en liet ons een film zien over het ontstaan van De Doorbraak.

Daarna de wandelschoenen aan en gaan….
Het was een fijne wandeling met mooi weer en daar waar nodig uitleg.
Onderweg konden we elkaar op een andere manier leren kennen. Zo had één van de bestuursleden speciaal voor deze gelegenheid zijn schoeisel aangepast: krokodillenleer!! En kwamen we tot de ontdekking dat er zowaar ook mensen bestaan die niet over bruggetjes durven te lopen.

Na afloop van de wandeling werden we verwacht bij “Op de Proef” voor een etentje.
Wat hadden die hun best voor ons gedaan: alleen het voorgerecht bestond al uit 3 gangen, daarna een hoofdgerecht en een overheerlijk toetje. Tijdens het eten is er heel wat af gelachen! Leuke, geanimeerde gesprekken en sterke verhalen over “viservaringen”.
Kortom een hele fijne dag die voor herhaling vatbaar is.

Afscheid van Jeannette Lodeweges.
Ik ben vanaf de oprichting van de Slinger in 2010 bestuurslid van De Slinger Almelo. Een functie die ik bijzonder graag vervul. Tevens ben ik manager van stichting Avedan.
Het gedachtegoed van de Slinger, “ontmoeten, inspireren & verbinden”, is mij uit het hart gegrepen. De Slinger doet dit door de maatschappelijke betrokkenheid (MBO) van organisaties en het bedrijfsleven te stimuleren. Maatschappelijk betrokken ondernemen is het vrijwillig investeren van expertise, menskracht, faciliteiten en netwerken in de lokale samenleving. De Slinger brengt mensen en organisaties met elkaar in contact en ondersteunt initiatieven en activiteiten die de onderlinge samenhang in de maatschappij verbeteren. Dit doet het vrijwilligersteam van de Slinger met verve.Onze vrijwilligers en de projectleider van de Slinger Almelo zetten zich wekelijks met veel enthousiasme in op dit allemaal te realiseren. Het grootste en belangrijkste evenement van De Slinger Almelo is de Slingerbeurs: een beursvloer waar letterlijk gehandeld wordt tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties/bewoners. Alles met gesloten beurs!
Altijd weer een geweldig evenement in Almelo met prachtig resultaten. Bedrijven en Maatschappelijke Organisaties hebben elkaar veel te bieden. De Slingerbeurs Almelo geeft hier betekenis aan. De Slingerbeurs brengt vraag en aanbod van vrijwilligerswerk bij elkaar door lokale bedrijven en serviceclubs te matchen met Maatschappelijke Organisaties. Of het nu gaat om onbezoldigd werk of het beschikbaar stellen van materialen, middelen of faciliteiten er is altijd een match te realiseren. Het biedt voor veel inwoners van Almelo kansen en mogelijkheden die ze anders niet gehad hadden. In alle opzichten een geweldig evenement.In oktober stop ik als manager van Avedan en dus ook als bestuurslid van de Slinger Almelo.
Ik wil graag het vrijwilligersteam en de projectleider complimenteren met hun grandioze inzet en de bereikte resultaten. Chapeau!
Ook mijn medebestuurders wil ik bedanken voor de fijne samenwerking en inzet.
De Slinger is niet meer weg te denken uit de Almelose samenleving.
Ik wens de Slinger veel succes de komende jaren en nog heel veel prachtige matches toe.

Copyright © 2018 De Slinger Almelo, All rights reserved.

Our mailing address is:
info@deslingeralmelo.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Recente berichten