Schalen en beeldjes van Artdesch voor De Slinger

 In Nieuws

Tijdens de Slingerbeurs wordt de SlingerAward uitgereikt aan een match van het voorgaande jaar die de meeste stemmen heeft gekregen. Bij die uitreiking horen speciaal daartoe vervaardigde schalen die gratis ter beschikking worden gesteld door Artdesch, locatie De Leemhorst. De schalen worden gemaakt door kunstenares Harriët..

Het begon allemaal met de SlingerAward-schalen en die werden zo goed ontvangen dat De Slinger ervoor koos om daar ook speciale Slingerbeeldjes te laten maken. Shun-Yie werd daarvoor gevraagd om dit op zich te nemen. Er worden drie kleuren beeldjes gemaakt, roze/rood, wit en blauw. Voor de ‘Match in het zonnetje’ ontvangt de aanbieder een blauw beeldje en de ‘vrager’ een rode. Het witte beeldje wordt uitgereikt bij vertrek van een bestuurslid of een teammedewerker van de Slinger. Zowel de schaal als de beeldjes zijn unieke exemplaren omdat ze met de hand worden gemaakt.

Artdesch is onderdeel van Dagactiviteitencentrum bij de Twentse Zorgcentra en hier werken mensen met een verstandelijke beperking.
Bij de Leemhorst worden prachtige verschillende soorten kunstwerken gemaakt, denk aan keramiek, schalen, textiel en schilderijen. Deze worden in hun winkel verkocht, maar het is ook mogelijk om gebruik te maken van kunstuitleen. De Artotheek is geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.30 uur. Het is zeker de moeite waard daar eens een kijkje te nemen. Of bezoek de website http://www.artdeschalmelo.nl

Recente berichten