Vraag 2018 (bijgewerkt tot 12-4-2018)
Deze lijst wordt wekelijks bijgewerkt

 

  Naam Vraag
1. Brandweer Twente Brandweer Twente vraagt Ambassadeurs om de brandveiligheid in Twente te vergroten.
2. Buurtbemiddeling Almelo Leuke uitjes en/of teambuilding.

 

3. Wijkplatform Beeklust, Groeneveld en Ossenkoppelerhoek Wij zoeken als wijkplatform een firma die voor ons een twintigtal T-shirts met logo bedrukt zou willen maken. Het logo is digitaal beschikbaar.
4. Ontmoetingsplein 55 plus – We zoeken bedrijven, instellingen en organisaties die iets van hun passie willen delen tijdens de maandelijkse ontmoetingsochtenden waar zo’n 10 tot 20 55-plussers samenkomen.

– We zoeken bedrijven, instellingen en organisaties die we kunnen bezoeken voor een rondleiding

5. St. Meereizen -Vervoer voor mensen met lichamelijke beperking in rolstoelbus naar dagtocht in Nederland voor 1 hele dag -Opleiding voor vrijwilligers om goed leiding te kunnen geven voor 1 dagdeel of half dagdeel -materialen voor de vakantie op gebied van sport/ spel/ hand- en tekendoeken
6. Jeugd en wijkcentrum Egbertus Vraag volgt nog
7. Taalpunt Almelo

 

In september 2018 bestaat het Taalpunt Almelo 5 jaar. Bij het Taalpunt werken 100 vrijwilligers, die ik graag in het zonnetje wil zetten. Ik ben op zoek naar activiteiten waar vrijwilligers aan deel kunnen nemen. De activiteit hoeft niet geschikt te zijn voor alle 100 vrijwilligers. De kracht zit hem in het diverse aanbod, zodat de vrijwilligers keus hebben.

 

Het 5-jarig bestaan wordt gevierd in de Week van de Alfabetisering, 3 september tot en met 9 september. Bij voorkeur vindt/vinden de activiteit(en) plaats in deze week.

8. AVD Almelo

(Avondvierdaagse)

Ondersteuning van de vereniging, hulp bij cursus en vrijwilligers

 

9.  

De Klup Twente

 

Vakmanschap (schilderen, bestraten, electro, timmeren, loodgieter, installatiewerk, catering enz.), Opleiding, training, cursus, workshop, Begeleiders
10. TalentA/ Zomerschool

 

Wij zoeken leuke inspirerende boeiende activiteiten voor de Zomerschool en/of TAlentA.

Wij denken aan een workshop muziek/dans/sport/kunst.

Sportieve, culturele en creatieve activiteiten.

TalentA = 1 groep van 20 leerlingen, maandag en woensdagmiddagen (van 15.30 tot 17.00)

1 groep van 20 leerlingen, dinsdag en donderdagmiddagen (van 15.30 tot 17.00) Zomerschool = 1 groep van 20 leerlingen, de eerste 3 weken van de zomervakantie (23 juli t/m 9 aug. ma t/m do van 9.00 tot 15.00)

1 groep van 20 leerlingen, de laatste 3 weken van de zomervakantie (13 aug t/m 30 aug. ma t/m do van 9.00 tot 15.00)

per groep 2 begeleiders

11. Levend  Verleden Oost Nederland/

Stolpersteine Almelo

— plaatsen van Stolpersteine  (gedenkstenen) in het trottoir op meerdere locaties in Almelo.

–  vervoer van bezoekers van de Stolpersteine ceremonie in het Stadhuis naar de locaties.

–  drukken van de uitnodigingen voor de ceremonie

–  poetsen  van gelegde Stolpersteine

12. Unicef werkgroep Almelo Voor de 40e editie van de Unicef loop op 12 oktober willen we graag hulp.

Vorig jaar was Heracles van de partij en hebben we via het ZGT drukwerk kunnen regelen. Dit zou weer fijn zijn.

We willen tijdens de beurs ook nog graag kijken naar andere mogelijkheden.

13. Vrouwen van & Voor Almelo (VV&VA) Netwerk vergroten, meer zichtbaarheid, leuke uitjes (bijv. kookworkshop), lezingen (bijv. geschiedenis, psychologie etc.)
14. Stichting Present Almelo Wij zijn op zoek naar bedrijven / groepen collega’s die zich praktisch  willen inzetten voor en op maatschappelijke projecten. Maatschappelijke projecten die tot stand komen, door een samenwerking en netwerk dat Stichting Present Almelo heeft met professionele hulpverleners van Maatschappelijke Organisaties uit heel Almelo. Zij dienen bij ons hulpvragen in waarbij juist de inzet van een groep nodig is, verschil kan maken én éénmalig benodigd is. Denk aan activiteiten met ouderen, vluchtelingen, mensen met een beperking of praktische klussen bij instellingen – opfleuren van tuinen, knuffelkamers maken, etc. Ook organiseren wij voor groepen belangrijke maatschappelijke projecten achter de voordeur. Je maakt verschil en hebt impact bij de meest kwetsbare inwoners van Almelo. Zij krijgen bepaalde klussen niet zelf voor elkaar vanwege het ontbreken van een eigen sociaal netwerk, ze leven op of onder de armoedegrens of hebben te maken met beperkingen (geestelijk/lichamelijk). Denk aan het opknappen van een kinderkamer, opruimen, schoonmaken van een tuin.

Welke enthousiaste bedrijven / groepen collega’s willen maatschappelijk bijdragen, maar dit vooral op een laagdrempelige projectmatige manier aanpakken? We komen graag in contact!

15. PHgolf De golfclub PH gaat een nieuw clubhuis bouwen.

Daarvoor is vakmanschap ( metselaars, timmerlieden, installateurs enz ) en zijn materialen nodig.

Verder zoeken we hulp bij het groot onderhoud van de golfbaan zoals kranen, een vrachtwagen enz.

16. Basisschool de Weier We zijn altijd op zoek naar verbeteringen op school namens de ouderraad.
17. Steunpunt Mantelzorg Almelo (onderdeel van SIZ Twente)

Als Steunpunt Mantelzorg bieden wij ondersteuning aan mantelzorgers. Dit zijn mensen die meer dan 8 uur per week en langer dan 3 maanden meer dan gebruikelijk zorg bieden aan mensen in hun omgeving. Vaak gaat het om intensieve zorg, zoals zorg voor een naaste met dementie, lichamelijk klachten, verstandelijke of psychische beperking.

Wij willen deze mantelzorgers af en toe in het zonnetje zetten en een leuke activiteit bieden waardoor ze zelf weer nieuwe energie krijgen om de (zware) zorgtaak vol te kunnen houden.

Dus even aandacht voor de mantelzorger!!

Heeft u een leuke workshop of activiteit die passend is voor deze doelgroep dan maken we graag een match met u op de Slingerbeurs.

18. KWF Hengelo We hebben mensen nodig voor dit evenement voor 15 t/m 17 juni a.s: op- en afbouw evenementen terrein. Mensen voor de schoonmaak van centrale ruimte en toiletten. Mensen voor controle bij toegangspoorten. Mensen voor schoonhouden terrein.
19. Carintreggeland Vraag/ vragen volgt nog.
20. COA azc Almelo Een rondleiding/ excursie in Almelo, stadswandeling, bedrijf, Vechtstromen etc. voor   10-20  bewoners van azc Almelo. Kan in het Nederlands.

Doel is kennis maken  met Nederlandse bedrijven, cultuur, laagdrempelig contact met Nederlanders.

Mogen ook  meerder rondleidingen door het gehele jaar verspreid zijn.

– Voor een aan te leggen bloemen- en pluk tuin zoeken wij:

O Fruit- en notenbomen. Onbeperkt aantal.
O Bloeiende meerjarige planten en/of struiken. Onbeperkt aantal.
– Voor het voetbal team van azc Almelo willen wij graag bedrukte sportshirts met de tekst “Team  Almelo”
O 15 ( nog liever zelfs 20) Volwassen maten.

21. VSO Het Mozaiek Wij zijn voor onze tweedejaars leerlingen (komend schooljaar plus minus 15 leerlingen) en derdejaars leerlingen (komend schooljaar plus minus 20 leerlingen) op zoek naar instellingen en bedrijven die voorlichting zouden kunnen geven over hun werkveld of waarbij we het bedrijf zouden mogen bezoeken zodat onze leerlingen een beeld krijgen van hetgeen in het beroepsveld van hun verwacht wordt. Zijn er bedrijven in de richting hout, timmerman, bouw, schilder, kapper, bestraten, (elektro)techniek etc die ons dit zouden kunnen aanbieden?
22. InteraktContour – Periodieke controle duo fiets/ ca. 2 keer per jaar.

– Rondleiding/ wedstrijd bekijken Heracles voor ca. 12 personen

– Optreden/ muziek/ toneel/ cabaret op locatie voor ca. 35 cliënten/ 1 dagdeel

– Advertentie vanuit de locatie voor in krant of weekblad

– Rondrit huifkar voor onze cliënten met NAH/ ca. 35 cliënten/ 2 dagdelen

– Een aantal vrijwilligers voor een dagje uit met onze cliënten, het liefst met vervoer/     2 dagdelen

23. de Twentse Zorgcentra Vakmanschap (schilderen, bestraten, elektro, timmeren, loodgieter, installatiewerk, catering enz.), Begeleiders
24. Aveleijn de Liaan Aveleijn de Liaan is een leerwerkproject voor jongeren met autisme. Voor deze jongeren zijn we opzoek naar een leuke activiteit(en) om te ondernemen met elkaar. Wel belangrijk om rekening te houden met de prikkelgevoeligheid van de jongeren.
25. Stichting Almelo Events Hulp bij beplakken van de ramen met plakfolie van onze opslagruimte, Catering (oa. broodjes) voor onze vrijwilligers tijdens onze diverse evenementen (Oa. Koningsdag 50 personen, Sinterklaasintocht 200 personen, Almelo Op Rabat weekend  50 personen), Autobusjes voor uitzetten routes tijdens de Fietsvierdaagse en als bezem/reparatiewagens (6 stuks hele week), Rode grote paraplu voor Sinterklaas te gebruiken bij regen tijdens de intocht, Oranje versiering voor de verschillende podia in de stad tijdens Koningsdag, key-cords voor onze vrijwilligers met naam voor zichtbaarheid tijdens de evenementen. Kinder kadootjes 60 stuks voor deelnemertjes Fietsvierdaagse, Goody-bags voor deelnemers fietsvierdaagse ongeveer 1000 stuks
26. Stichting Zomerkamp 1980 Zomerkamp bestaat al sinds 1980 en is ontstaan voor kinderen die, om welke reden dan ook, niet op zomervakantie kunnen. Soms omdat ze geen geld hebben, soms omdat de ouders geen tijd hebben. Deze groep kinderen wordt aangevuld met andere kinderen tot een groep van 50. Deze groep gaat met ongeveer 20 vrijwilligers een week op zomerkamp in de zomervakantie! Door het vrijwilligerswerk, een kleine bijdrage en door middel van sponsoring wordt het kamp elk jaar georganiseerd. Daarom zijn we ook altijd op zoek naar nieuwe partijen die iets voor ons kunnen betekenen. Aanbieders kunnen ons helpen op het gebied van catering, opslag, advies over verzekeringen, bedrukken / leveren van T-shirts, buitenspelspullen e.d.
27. stichting schelfhorstpark Bestuursleden in het bijzonder een secretaris
28. Woongemeenschap De Wonne Almelo Advies over verlichting in de gangen van ons huis, en eventueel ondersteuning bij de uitvoering. Een persoon (advies) of twee personen (ondersteuning uitvoering), totaal 4 dagdelen. Beoogd resultaat is dat de nu schemerige gangen helder en vriendelijk zijn verlicht.

Uiteraard is de vakmanschap van een elektricien vereist

Voor binnen schilderwerk advies van een schilder over te gebruiken verf en kleurstelling, en beschikbaar stellen van materiaal voor de uitvoering.

Aantal uren: 3 voor één persoon

29. Bewoners Commissie Rietpoort Wij van de Rietpoort hebben een mooie Recreatie ruimte.

De ruimte bestaat uit twee gedeelten een oud en nieuw.

Nu bestaat het oude gedeelte nog uit een enkel steens  muur.

Deze willen we graag voorzien van isolatie.

Onze vraag is of er kennis en materiaal voor te vinden is.

30. Verjaardag in de Maak Wij hebben behoefte aan : kinderhapjes ( Soweco?? ) taart op de verjaardag zelf, voetbalfeestje bij Heracles, misschien bezoek aan een bedrijf wat een kind leuk vindt.

We komen graag kijken of er nog meer beschikbaar is.

31. de Twentse Zorgcentra

De Iemenkorf

Bezoek van een echte bakker/bloemenwinkel/groenteboer Bezoek aan de bakker/bloemenwinkel/groenteboer

Bij Kinderdagverblijf  de Iemenkorf werken we met thema’s waar we oa werken aan de taalontwikkeling. De komende weken werken we met het thema De Winkel.

O.a. over de bakker.

Graag zouden we willen dat een bakker bij ons kinderdagverblijf kan komen om b.v. samen broodjes te maken, kinderen die mee mogen helpen en kinderen die het kunnen ervaren en beleven in de keuken van de Iemenkorf.

Dit samen op te eten tussen de middag tijdens de lunch.

Kleine groepjes kinderen die een kijkje mogen nemen achter de schermen bij de bakker.

Hoe wordt brood gemaakt en hoe gaat dat in de winkel?

Als een bakker niet lukt kan het dan met een bloemenwinkel, groenteboer?

32. Judo Almelo Voor onze judotoernooien vragen wij attenties. Er doen ongeveer 100 judoka’s per keer mee.
33. De Vrolijkheid •    We kunnen gratis voorstellingen in de Schouwburg in Hengelo bezoeken maar het vervoer van en naar de voorstellingen maakt dat lastig. Dus daar ligt vraag 1

 

•    We proberen foto’s te maken van ons aanbod maar als het echt leuk wordt vergeten we dat. Waardoor juist die momenten niet in beeld komen. Een extra uitdaging is om pakkende foto’s te maken én de bewoners niet herkenbaar in beeld te brengen.

 

•    In de zomervakantie is er voor de kinderen op het azc weinig te beleven. We zouden het heel leuk vinden als de kinderen naar Huttenland kunnen maar daarvoor is vervoer nodig. Is er een groep vrijwilligers die ‘s morgens  met de kinderen naar Huttenland wil fietsen en ze ‘s middags weer veilig bij het azc wil afleveren?

 

Projecten waar extra handen en middelen meer dan welkom zijn:

 

•    Plaatmateriaal en spuitbussen , afdekplastic en mondkapjes voor een graffiti wand.

 

•    Voor onder een schoolbord/ krijtmuur: 2 meter (zinken) mastgoot /dakgoot half rond met kraal en dakgootbeugel (materiaal en montage)

 

Verder zijn workshops voor kinderen en jongeren en hun ouders op het azc altijd welkom, vooral tijdens de schoolvakantie (van  voetbal, judo, gym, breakdance, volksdansen, rappen, fotografie, t-shirts bedrukken  tot keramiek en van visagie  tot vogelhuisjes timmeren tot kussenslopen beschilderen. Waarbij wij  de aanbieder vragen ook de noodzakelijke materialen te verzorgden of zorg te dragen voor het vervoer naar de workshop locatie.

 

En stiekem hebben we nog veel meer wensen. Zo zouden we het super vinden dat er tijdens onze kinderworkshops  er een goed gevulde  fruitmand zou zijn.

34. Rode Kruis Almelo – Het maken van een professionele foto van de medewerkers van Rode Kruis Almelo

– nader te bepalen

35. Scoop Welzijn, project Aan de Slag Een uitje / kadootje om onze vaste vrijwilligers in het zonnetje te zetten en van harte te bedanken voor hun enthousiaste inzet.

Het project Aan de Slag richt zich op bewoners van het AZC, die graag buiten het AZC vrijwilligerswerk willen doen. Natuurlijk is een stuk begeleiding daarbij onontbeerlijk.

Daarvoor zijn er Supporters verbonden aan project Aan de Slag. Dit zijn vaste vrijwilligers die de bewoners regelmatig begeleiden, vaak groepsgewijs, op een vrijwilligersproject wat hen aanspreekt.

 

We willen onze Supporters in het najaar 2018 verrassen met een leuke activiteit / kadootje om onze waardering te onderstrepen, maar ook door samen iets te ondernemen en daardoor elkaar nog wat beter te leren kennen. Het gaat om 5-10 personen

36. Aveleijn Lunchroom Feijn In de zomer staat een verhuizing gepland. Hier zouden we een verhuizer bij kunnen gebruiker. Te denken aan verhuiswagen. Extra mankracht voor tillen en sjouwen.

 

We zouden iemand kunnen gebruiken die ons helpt met social media om ons beter op de kaart te zetten.

37. Biodanza met Arjan Hulp bij het maken van een banner.

Reclame bord voor op de fiets voor de Sponsortocht.

38. Participatie naar Vermogen Graag leuke uitjes voor het team van vrijwilligers (circa 10 – 15 personen).

En een training voor het team bijv. training “oordeelvrij vragen stellen”

39. Almelodoetmee We zouden graag hulp willen voor een dagdeel om onze website te verbeteren ,en aantrekkelijk te maken voor de bezoeker.

 

We zouden graag een dagdeel een workshop willen

40. Stg. EZRA Foundation 1. kan bijv. ROC ons kan helpen met onze PR. Dwz met materiaal ontwerpen, reclame verspreiden (op allerlei manieren) en ons onder de aandacht brengen van div. groepen. Meer mensen mogen weten dat we bestaan en ook de doelgroep en verwijzers kunnen meer en beter op de hoogte zijn van ons (bestaan).

2. voor vrijwilligers is een gezamenlijk uitje altijd een welkome afleiding

3. educatie/worshops vrijwilligers: hoe om te gaan met (lastige) klanten/veiligheid/diefstal/meer kennis detailhandel?

4. EHBO/reanimatiecursus

41. Humanitas Onder Dak Afhankelijk van het aanbod: Training en advies voor medewerkers (een dagdeel per keer) Activiteiten voor onze bewoners: Workshop, sport etc…. ( een dagdeel per keer)
42. Stichting WOPiT Advies op specifiek gebied (ICT,Financieel,personeel, juridisch enz.), Vervoer mensen, goederen, Opleiding, training, cursus, workshop, Begeleiders
43. Stichting Noaberhoes Windmolenbroek Het Noaberhoes verwacht binnenkort een startsubsidie van de gemeente Almelo waarna het pand Gors 4 kan worden gehuurd van woningbouwvereniging Beter Wonen.

Daarna ontstaan o.a. de volgende klussen:

bomen rooien

terras leggen

schoonmaakwerk

schilder werkzaamheden

(en nog heel veel meer)

44.  Stichting Thuisteam Twente Voor het bieden van ondersteuning maatschappelijke deelname aan diverse doelgroepen hebben wij basis materialen nodig voor onze activiteiten. Bijvoorbeeld schilderdoeken, glas en acrylverf, spuitbussen graffiti, brei en haaknaalden, lijm en kniptangen, afkort en decoupeerzaag, ecoline flessen. schroevendraaiers en soldeerbouten.
45. Repair Café Almelo Repair Café Almelo is een vrijwilligersorganisatie die elke 14 dagen mensen de gelegenheid biedt spullen te laten repareren tegen een vrije gift. Doelen zijn enerzijds de bijdragen aan een duurzamer Almelo en anderzijds ondersteuning bieden aan mensen die niet sterk staan in onze samenleving en behoefte hebben aan ondersteuning.

Wij hebben behoefte aan de volgende gereedschappen:
– loep met verlichting|
– fijn gereedschap dat geschikt is om apparaten open te maken, denk aan verschillende types schroevendraaiers met dunne schacht en of verschillende bitjes
– soldeermaterialen van goede kwaliteit

46. De Twentse Zorgcentra De Engelsstraat De Engelsstraat is een woonvorm voor mensen met een ernstige verstandelijke beperking, onderdeel van de Twentse Zorgcentra. Zij zouden heel graag een tuinfeest willen laten organiseren waarbij de tuin mooi versierd wordt, er gebarbecued wordt en er iets van entertainment, bijv. zanger(es)/clown of iets dergelijk,  aanwezig is.
47. De Twentse Zorgcentra Bij Uitstek Bij Uitstek is een dagactiviteitencentrum van de Twentse Zorgcentra. De oude bank is onlangs kapot gegaan en ze vinden het erg jammer dat hun deelnemers er niet meer op kunnen zitten. Heel graag willen ze een nieuw houten bankje in de ‘belevingstuin’. Dit zou een grote aanvulling zijn voor de ‘belevingstuin’ en natuurlijk voor deze cliënten van dit Dagactiviteitencentrum.
48. RIBW – Vervoer
– Dagje uit
– rondleiding
– Workshops
– Expertise dementie/alzheimer/lvb
– Deskundigheidsbevordering in de vorm van een workshop of presentatie
– Dagje uit voor leeftijd 55+, max. 10 personen
49. Scoop Vrijwilligerswerk ‘Almelovoorelkaar’ is een digitale marktplaats voor vrijwilligerswerk én burenhulp. Zowel vrijwilligersorganisaties als individuele bewoners kunnen hun vraag (vacature) en aanbod plaatsen op dit platform. De website is gebruiksvriendelijk en mensen kunnen op een gemakkelijke manier met elkaar in contact komen.
Het gaat erom dat zoveel mogelijk inwoners, maatschappelijke organisaties en professionals op de hoogte zijn en dat iedereen ‘Almelovoorelkaar’ weet te vinden en te gebruiken.
Promotie doen we zowel online (social media) als offline.
Echter, we zoeken naar meer mogelijkheden voor zichtbaarheid.
50. Huttenland Vervoer mensen, goederen. Materialen en accommodatie
51. Erve Noordik Sausen muren:
De witte muren aan de binnenkant van ons mooie pand zijn aan een opfrisbeurtje toe. We hebben daarvoor 2 á 3 personen nodig die als eens een kwast of een roller vast hebben gehouden. Zelf helpen wij natuurlijk ook mee. We denken dat we er ongeveer 2 dagdelen voor nodig hebben om alles weer netjes te krijgen.
Schuurtje/tuinhuisje
Tevens zijn wij al tijden op zoek naar een schuurtje of tuinhuisje voor de opslag van spullen, het wijkcentrum is steeds meer bezet en dat betekent dat we wat ruimtegebrek krijgen. Hierbij zouden wij vooral geholpen zijn met de materialen voor het schuurtje zelf, al zou het natuurlijk ook fijn zijn als we geholpen kunnen worden met de opbouw.Vloerbedekking:
We willen heel graag de bovenverdieping weer veiliger maken voor onze 75 biljarters en de leden van de andere biljartverenigingen. Momenteel liggen er tapijttegels, maar die laten op verschillende plaatsen los en leveren zo gevaarlijke situaties op. Hiervoor hebben we wel een professional nodig en de nodige meters aan vloerbedekking. We gaan ervan uit dat het in 1 of 2 dagen klaar zou kunnen zijn.Tafels:
Onze tafels zijn hard aan vervanging toe na ongeveer 20 jaar intensief gebruik. Ze zijn allemaal al opgeknapt en hersteld, maar beginnen nu echt uit elkaar te vallen. het gaat hierbij om 25 tafels. We zoeken hierbij naar een timmerman/meubelmaker of een leverancier die ons kan helpen. W hebben na lang sparen dit jaar wel nieuwe stoelen kunnen aanschaffen, maar helaas zijn de financiën er niet om ook direct de tafels te vervangen.Tuin:
Onze achtertuin is aardig overwoekerd, we zouden deze dan ook graag op willen knappen zodat de buurt er ook echt plezier aan kan beleven. We staan open voor allerlei creatieve ideeën. We zoeken naar een hovenier of enthousiaste vrijwilligers die kunnen zorgen dat de tuin weer iets toevoegt aan het prachtige pand.
 52.  Dimence  Vormgeving, ontwerp. vakmanschap (schilderen, bestraten, electro, timmeren, loodgieter, installatiewerk, catering enz.) . Opleiding, training, cusus, workshop. Begeleiders
53. buurtpreventie Schelfhorst Met een aantal vrijwilligers wordt er op dit moment hart gewerkt aan het opzetten van buurpreventiegroep in de wijk Schelfhorst te Almelo en hiervoor is dringend materiaal nodig. Professionaliteit: veiligheid, sociale controle, mobiel aanspreekpunt voor ouderen in de wijk, observeren. Aantal personen: 16, aantal dagen: 3 uur per avond, 5 dagen in de week. Mobiele telefoons, zaklantaarns (liefst oplaadbaar).
Kleding: jassen (zomer en winter), fleecevesten, mutsen, petten, regenkleding alles voorzien van logo BUURTPREVENTIE SCHELFHORST en alles reflecterend, dit i.v.m. ‘s avonds lopen om zichtbaar te zijn. Om de buurt er meer bij te betrekken, flyers en banners. Op 18 april hebben we een buurtbijeenkomst voor de hele wijk, zodat mensen zich kunnen inschrijven om ‘lopende’ preventist te worden
54. Muziektheater SERVUS Almelo De bestrating om ons gebouw aan te passen zodat de afwatering van het hemelwater beter weg kan stromen.
55. Klaverblad TON Almelo Wij willen graag kennismaken met het Almelose bedrijfsleven. Ook zoeken wij bedrijven die bijvoorbeeld drukwerk kunnen verzorgen en/of flyers kunnen maken. Ook zoeken wij bedrijven die artikelen beschikbaar willen stellen die wij op een evenement in oktober 2018 kunnen veilen. Wij kunnen hier op verzoek wel iets terugdoen, maar dat zal persoonlijk besproken moeten worden. Vermelding op onze website of facebookpagina kan altijd.
56. Almelolokaalkabaal Notariële steun om een stichting op te zetten. Belastingtechnische steun voor de nieuwssite en de persoonlijke kosten.
57. Stichting De Gravenruiters Graag hulp voor bestrating op terrein van de Gravenruiters.
Graag hulp voor de afvoer van ons afval (Twente Milieu)
58. Scouting Het Twentse Ros 1. Invulling voor 70-jarig jubileum. Kan dus van alles zijn, hapjes, muziek, gps-cursus, springkussen
2. Hulp bij aanbrengen verlaagd plafond in badkamer
3. Hulp bij klussen: deuren verven en andere kleinere karweitjes
59. Sportvereniging PH Almelo Sportvereniging PH Almelo wil de kantine van haar clubgebouw een opknapbeurt geven. Daarvoor zijn wij op zoek naar schilders die de ramen en kozijnen van de kantine, binnen willen schilderen. Onze inschatting is dat twee ervaren schilders daar 8 dagdelen voor nodig hebben.
60. Omroep Almelo 1. Drukken van visitekaartjes en folders
2. Schoonmaken studio, 1x per week of 14 dagen
3. Stoelen bij  vergadertafel
61. Stichting Vrienden van de Pniëlkerk Wij zijn voor 1 dag op zoek naar het gebruik van een hoogwerker, met een werkhoogte van 18 meter, voor een reparatie aan de klokkentoren van de Pniëlkerk aan de Rembrandtlaan 352 te Almelo. Het werk wordt door onze vrijwilligers zelf uitgevoerd, het gaat enkel om het gebruik van de hoogwerker
62. Speelgoedbank ‘De Speelgoedkast’ 1. advies op het gebied van (externe) subsidies en fondsen
2. (cursus) basisbeginselen voor bestuurders van verenigingen en stichtingen
3. leuke teamactiviteit
63. Leger des Heils Er is behoefte aan schilders die ons komen helpen met het schilderen van deuren en raamkozijnen, alles binnenshuis.
Het gebouw van het Leger des Heils is toe aan een grote schoonmaakbeurt, dit is met eigen mensen niet meer uit te voeren.
De tuin bij het Leger des Heils zit vol bulten en gaten, dit moet geëgaliseerd worden. We hebben machines en arbeidskrachten hiervoor nodig. Ook zal er grond afgevoerd moeten worden.
64. Reumavereniging Almelo De Reumavereniging Almelo is op zoek naar een penningmeester, er worden 5 tot 6 vergaderingen gehouden. Daarnaast moeten er projecten worden aangevraagd.