NaamVraag
1.                     Wijkcentrum EgbertusLaminaat vloer leggen.
2.                     Avond4daagseMet de veranderende regel en wetgeving moeten wij straks ook voldoen aan de nieuwe eisen. Bijvoorbeeld verkeersregelaars, maar ook voor de wet AVG.
We zijn een stichting zonder winstkenmerk en kunnen wat dat betreft alle hulp gebruiken.
Uren, 1 a 2 dagdelen
Resultaat, officiële verkeersregelaars, kennis van AVG
3.                    iStichting MeeReizenvervoer; bus voor 9 personen om een dagtocht mee te organiseren liefst geschikt voor rolstoelers materiaal; nodig voor de reizen gezelschapsspelen, legpuzzels, sportartikelen zoals badmintonracket, ballen, tekenspullen
4.                     Buurtbemiddeling AlmeloIk ben op zoek naar leuke uitjes voor de bemiddelaars en workshops/trainingen om de deskundigheid van de bemiddelaars te bevorderen
5.                     Stichting Almeloopers-Vrijwilligers m.b.t. de doorkomst van de Roparun door Almelo op 1e Pinksterdag
-Artiesten/muzikale omlijsting voor de doorkomst van de Roparun door Almelo op 1e Pinksterdag
-Verkeersregelaars en EHBO voor de doorkomst van de Roparun door Almelo op 1e Pinksterdag
-Collectanten voor de collecte van de Almeloopers van 22 april t/m/ 4 mei 2019
-Spandoeken voor onze promotieactiviteiten
6.                     De Klup TwenteOpleiding, training, cursus, workshop, Begeleiders, Materialen en accommodatie
7.                     SowecoMenskracht bij catering ( kraampjes) op woensdagmiddag 15 mei. 12-ca.19 u.
Soweco bestaat dit jaar 50 jaar en wil ook graag haar eigen facilitaire dienst mee laten doen aan dit event (kermis op parkeerplaats Soweco) , We zoeken voldoende bemensing bij de drankenkraampjes etc. Uitschenken van dranken (frisdranken) , helpen bij opruimen van deze kraampjes etc.
Er zal regelmatig een shiftwisselzijn. (Totaal 20-25, helpers gevraagd) waarvan 50% steeds zal worden ingezet, rest is dan tijdje vrij om zich te mengen in het feestgedruis) Vrijwilligers die ons helpen krijgen die middag ook zelf, consumptiebonnen, hebbe vrije toegang tot kermisattracties etc. en ontvangen een cadeaubon.

8.                     Brandweer TwenteWij zoeken ambassadeurs om de brandveiligheid binnen Twente te vergroten
9.                     Humanitas Onder DakNog nader te bepalen
10.                  Almelo.newsHet opzetten en onderhouden van een website.
11.                  Ezra Foundation1. Uitje/workshop/cursus voor onze vrijwilligers. Deze mensen maken mogelijk dat onze winkel dagelijks open kan zijn en daardoor kunnen op jaarbasis honderden Almeloers worden geholpen aan kleding en schoenen.
We hebben 25 vrijwilligers van wie ong. 15-20 kunnen deelenemen. We denken aan EHBO, AED, detailhandel, omgaan met klanten, detailhandel, etc.)
2. Hulp bij PR en Marketing - Er is nog een grote groep die ons niet kent. We hebben wel capaciteit om nog meer mensen te bedienen en te voorzien van kleding. We hebben al een website die naar wens is en binnenkort nieuw foldermateriaal, maar andere uitingen en de verspreiding ervan kan beter.
3. Inzameling kleding - Wij zamelen doorlopend goede en schone kleding (alle maten) in. Gebruikt en nieuw, daar kunnen we hulp bij gebruiken (bedrijven, scholen, inzamelingen, etc.)
12.                  Avedan Welzijn
Huttenland
In de week van 29 juli moet onze toiletcontainer voor Huttenland weer van Langeveen naar Almelo en vice versa op 22 augustus. We zoeken iemand die dit voor ons kan vervoeren.
13.                  Twentse Foto Site / Coen MulderCoen Mulder bezoekt met zijn scootmobiel veel Almelose evenementen en gebeurtenissen. Daarvan maakt hij een fotoverslag voor op de Twentse Foto Site. De eerste camera kreeg Coen vanuit een bijdrage van de Almelose Geluksroute.
De Twentse Foto Site zoekt een partner die de hosting van de website voor haar rekening wil nemen, alsmede het maken en onderhouden van een (vernieuwde) basiswebsite. Het plaatsen van de foto's wordt zelf gedaan. - www.twentsefotosite.nl
14.                  Aveleijn dagbesteding AlmeloInpakwerk/werk voor cliënten om te doen, een dagje/middag/ochtend uit voor onze cliënten, uren arbeid om ons pand nog verder op te knappen, iets in het kader van teambuilding.
15.                  Mantelzorg Almelo- ontspannende activiteit
- kerstgeschenk/kerstkaart
- postzending
16.                  Kindertelefoon·        We willen graag een beamer die aansluit op onze laptops, tbv training en deskundigheid
·        We zoeken twee schilders die ons pand opnieuw een fris kleurtje kunnen geven in de huisstijl van de Kindertelefoon (blauw, groen, geel, lila)
·        We zijn op zoek naar zitzakken voor een chill ruimte ter ontspanning voor de vrijwilligers.
·        We zijn op zoek naar: tafelbiljart, pingpongtafel voor ontspanningsruimte vrijwilligers
·        Een vaste cateraar die onze catering verzorgd bij verschillende activiteiten.
17.                  CKV AchillesCKV Achilles is een korfbalvereniging in Almelo met een rijke historie. In 2020 bestaat onze vereniging 100 jaar.
In aanloop naar dit feestelijke jaar staat onze vereniging een behoorlijke uitdaging te wachten. Deze zomer krijgen wij nieuwe kunstgrasvelden. Vanwege veranderde veldafmetingen hebben wij minder (kunstgras)ruimte nodig. Daardoor zal ook de toegang en de directe omgeving van de velden en het terras veranderen.
In aanloop naar dit feestelijke jaar staat onze vereniging een behoorlijke uitdaging te wachten. Deze zomer krijgen wij nieuwe kunstgrasvelden. Vanwege veranderde veldafmetingen hebben wij minder (kunstgras)ruimte nodig. Daardoor zal ook de toegang en de directe omgeving van de velden en het terras veranderen.
Tegelijkertijd willen wij dit jaar onze materiaalberging vervangen (we hebben nu een oude zeecontainer). Wij hebben vergevorderde plannen om de berging bij ons clubgebouw aan te bouwen.
Bovengenoemde twee projecten maken dat wij het komende jaar veel zullen gaan investeren in onze accommodatie. Wij kunnen voor deze projecten op verschillende manier hulp gebruiken.
Vraag Aanbouw berging / herinrichting complex mankracht (verschillende disciplines, loodgieter, installatiewerk, etc) Materiaal Straatwerk Mogelijk materiaal voor op terras rondom het veld verlichting
De plannen zijn momenteel in ontwikkeling en zullen op korte termijn definitief gemaakt worden. Voor 1 mei 2020 moeten de verschillende projecten zijn afgerond!
18.                  Aan de Slag Almelo1 Mensen uit verre landen en culturen
Zoeken naar vrijwilligerswerk, vele uren.
Soms is er een barrière vanwege taal
Maar Aan de Slag begeleidt dit allemaal.
(Aan de Slag zoekt aansprekend vrijwilligerswerk voor groepjes bewoners van het AZC, waarbij ze samen kunnen werken met Nederlanders.)
Dan zijn er nog de vaste vrijwilligers van Aan de Slag Zij begeleiden AZC-bewoners op elke gewenste dag.
Een bedankje in de vorm van een verrassing of een activiteit Zou erg welkom zijn, want tot helpen zijn ze altijd bereid.
(De vaste vrijwilligers van Aan de Slag – zo’n 6 personen - zetten we graag eens in het zonnetje door het aanbieden van een presentje of een uitje.)
19.                  Scouting Het Twentse Ros- Montage afzuigkap (afzuigkap is aanwezig, is gedemonteerd i.v.m. nieuwe tegels)
- Afwerken tegelwerk (tegelwerk van wanden is gedaan, moet op paar plekken nog afgemaakt)
- Verlagen/vervangen systeemplafond keuken.
20.                  Erve NoordikDe bovenverdieping van ons pand is ontzettend toe aan nieuwe vloerbedekking. Ongeveer 12 dagdelen per week wordt er gebruik gemaakt van de 3 biljarts die er staan. De vloerbedekking die er nu ligt is helemaal versleten.
Er is dus vloerbedekking nodig en mankracht om de oude vloerbedekking te verwijderen en de nieuwe vloerbedekking te leggen.
Hiervoor zijn een aantal professionals nodig voor waarschijnlijk een hele dag.
Onze achtertuin is dit jaar met hulp van aanbieders van de Slingerbeurs al rommelvrij gemaakt en er is een plan gemaakt om de tuin de komende jaren zo in te delen dat er door de wijkbewoners en gasten van het wijkcentrum ook echt gebruik van kan worden gemaakt.
We hebben nu eigenlijk voornamelijk vakmannen nodig met materiaal om de bodem te egaliseren zodat de tegels op de goede plek gelegd kunnen worden en materiaal om de oude zandbak om te vormen naar een terras.
Ook zijn we voor de tuin op zoek naar een schuurtje of tuinhuisje om materialen op te kunnen bergen.
Hier gaat het in totaal om een aantal dagen werk van professionals, waarbij wij natuurlijk ook zelf graag de handen uit de mouwen steken.
We hebben door de matches van vorig jaar ook een aantal muren kunnen schilderen met behulp van vrijwilligers, maar er zijn nog heel wat muren en kozijnen over die ook nog een likje verf kunnen gebruiken. Hiervoor hebben wij een aantal helpende handen nodig die onze vrijwilligers kunnen helpen bij het opknappen van de ruimtes. Hierbij gaat het om ongeveer 4 personen voor een hele dag.
21.                  Biodanza 4 HealthWij zoeken hulp bij het ontwerpen van een logo, maken van een website en foldermateriaal. Wij zoeken een fijne ruimte liefst met houten vloer en/of aanwezigheid van een geluidsinstallatie waar we met regelmaat kunnen samenkomen.
Hulp bij het vergroten van naamsbekendheid zodat wij onze activiteiten kunnen blijven aanbieden.
Hulp bij catering tijdens onze activiteiten.
22.                  SamenLoop voor Hoop AlmeloVoor de SamenLoop voor Hoop, zijnde een 24-uurs wandelestafette in de strijd tegen kanker, zijn we op zoek naar vrijwilligers en bedrijven die ons willen ondersteunen. Concreet zoeken we iemand die de commissie Sponsoring wil vlot trekken. Een Almeloer met een groot netwerk en gun factor, die kans ziet om bij de diverse bedrijven goederen, diensten of donaties richting de SamenLoop voor Hoop te laten komen.
We zoeken ook nog iemand die wat kan betekenen op het gebieden van de zgn. Kinderloop. Het organisatietalent wat contacten heeft met scholen, na-schoolse opvang etc. Daarnaast komen we/ik graag in contact met bedrijven die mee willen doen, bijv. met een team mee willen lopen, diensten willen aanbieden en/of goederen ter beschikking stellen.
23.                  Stichting Noaberhoes WindmolenbroekWe willen in onze wijk Windmolenbroek in Almelo een ontmoetingscentrum opzetten voor al onze wijkbewoners. We zijn daarvoor reeds in een ver stadium en zullen op zaterdag 11 mei a.s. officieel open gaan. We zitten in een mooi karakteristiek pand (Kapschuur).
Voor het geschikt maken van de omliggende tuin hebben we echter geen geld meer terwijl dit in de zomer toch ons visitekaartje zal zijn. We kunnen het niet verwaarloosd laten. We hebben daarom de vraag naar een specialist op tuingebied voor het aanleggen van een terras en het aanleggen van borders met beplanting. We hebben geen idee hoeveel tijd en mankracht daarin zal gaat zitten.
Ook hebben we behoefte aan adviezen aangaande fondsenwerving en/of crowd funding
24.                  Stichting Weekendschool Toppers op ZondagOm kinderen uit groep 7 en 8, die opgroeien in een minder kansrijk milieu te motiveren, stimuleren en hun zelfvertrouwen te vergroten bij een verdere school en beroepskeuze komen we graag in contact met bedrijven die met ons een themabijeenkomst willen verzorgen. Met name een aanbod van Almelose bedrijven op het terrein van transport, techniek, zorg, horeca, dienstverlening, dierenverzorging zou heel fijn zijn..
* De weekendschool Toppers op Zondag zoekt geschikte gastdocenten voor een van de thema's horeca, ondernemen, recht, politiek en bestuur, zorg, vervoer, architectuur, kunst of techniek. Onze coach wil graag met u een programmaonderdeel organiseren (in principe 1 dag) voor onze 3 groepen leerlingen in Almelo
25.                  Carintreggeland* We zijn op zoek naar leuke uitjes voor onze bewoners
* En naar workshops voor onze vrijwilligers
* Daarnaast willen we bewoners de gelegenheid geven om met mooi weer buiten een wandeling te maken. Echter zijn er weinig vrijwilligers te vinden die buiten met een rolstoel kunnen lopen. Vandaar dat we op zoek naar personen die dit wel kunnen en willen (na uitleg hierover te hebben gekregen). Denk hierbij ook aan stoep op en af gaan en schuine stoepranden. Dag en dagdeel in overleg.
26.                  Woongemeenschap De Wonne AlmeloWe zouden graag zien dat de tegelpaden opnieuw gelegd worden op de plaatsen waar de bestrating verzakt is. De verwachting is dat dit 8-12 uur werk is voor een ervaren stratenmaker. Daarbij is mogelijk nog materiaal (nieuw zand) nodig. Beoogd resultaat: bij ons 25 jarig jubileum nette bestrating rondom ons huis.
De verlichting in onze huiskapel is niet optimaal, die zouden we graag vakkundig aanpassen. Daarover willen we graag advies en eventueel aanleg van de nieuwe verlichting. Advies en aanleg in totaal 4 uur werk. Beoogd resultaat: op alle gewenste plaatsen voldoende en plezier licht.
In onze bijkeuken hebben we een extra fornuis, oven en afzuigkap. We willen graag advies en/of aanleg van een goede afvoer van de stoom. Inschatting is dat dit door een vakman gedaan moet worden en dat het 8 uur werk is. Beoogd resultaat: goede afvoer van de stoom die bij het vlees braden vrijkomt zodat ons brandalarm niet meer om die reden afgaat
27.                  Zonnebloem afd. EgbertusVolgt nog