Vrijwilligers Scoop kokkerellen bij AOC Almelo

 In Matches, Nieuws

Donderdag 8 februari rond half vier, komen de vrijwilligers van Scoop aan bij het AOC Almelo voor een kookworkshop. Herman Scholten, docent Voeding en Dennis Timmer, coördinator van @AOCOostgezonde schoolkantine, ontvangen iedereen hartelijk in het lokaal De Gezonde Wereld met koffie/thee en een lekkernij. Het is een professioneel ingerichte ruimte met vier kookeilanden en een grote tafel waar de lekkernijen genuttigd kunnen worden.

Na de koffie en thee worden witte jasschorten en haarnetjes uitgereikt, want hygiëne staat voorop. Met name het haarnetje is wel een drempeltje waar sommigen even overheen moeten. Het menu wordt bekend gemaakt: Tomaten-/paprikasoep, kipfilet gevuld met ananas, mozzarella en katenspek, aardappeltjes uit de oven met rozemarijn en tijm en als dessert chocolademousse en crème brûlée. Heerlijk! Er worden drie groepen gemaakt, elk verantwoordelijk voor een gerecht.

Iedereen gaat voortvarend aan de slag onder begeleiding van Herman en Dennis. Af en toe wordt er natuurlijk geproefd en gesnoept, dat hoort bij het vak. De sfeer is gemoedelijk en gezellig. Als alles staat te pruttelen, te bakken in de oven, op te stijven in de koelkast, maar ook is opgeruimd en afgewassen, énde tafel gedekt, is er een korte rondleiding door de school. Herman vertelt enthousiast over de variatie aan opleidingen die de school biedt. Er loopt ook een uniek project, Aquaponics , de verantwoordelijke docent is een bevlogen man die uitleg geeft. Het betreft een aquacultuursysteem waarbij eerst vis wordt gekweekt, waarna het afvalwater wordt gebruikt voor het kweken van groenten. Hierdoor verspil je minder water en worden producten lokaal geproduceerd. Het is nog steeds een proces in ontwikkeling. Heel bijzonder.

Dan is het tijd voor de vrijwilligers van Scoop aan tafel te gaan.
De soep ruikt heerlijk en wordt opgediend. De rest smaakt ook voortreffelijk. Wat een geweldige middag, dat laten ook de foto’s zien. Het is een supermooie match met dank aan het AOC die dit heeft mogelijk gemaakt.

Recente berichten